Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 15 2018
Senaste Nytt

Serneke bygger Brf Svedjehöjden i Borås

Publicerad av
Sanna Kesselfors - 01 dec 2017

Serneke Bygg och Viaredstrandsfastigheter har ingått entreprenadavtal om att bygga 27 lägenheter i Borås. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning våren 2019 och kontraktet är värt omkring 44 miljoner kronor.

De 27 bostadsrätterna i brf Svedjehöjden kommer att byggas på Bygatan 1 på Dammsvedjan i Borås. Fastigheten byggs i fyra plan med källare och garage. Lägenheterna blir från 46 till 128 kvadratmeter stora i 1,5 – 5 rum och kök.

– Det ska bli ett sant nöje att få bygga detta fina hus som har många intressanta lösningar. Vi ser fram emot att återigen få utföra ett projekt tillsammans med HusArvid, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke Bygg.

– Redan i planeringsstadiet av Brf Svedjehöjden var Serneke vårt förstahandsval som entreprenör för bygget. Vi har samarbetat flera gånger tidigare och både parter har varit väldigt nöjda med resultaten. Vi är glada att dom vill hjälpa oss även denna gången och ser med spänning fram emot det första spadtaget, säger Anders Arvidsson, VD på HusArvid som är projektledare och hälftenägare i Viaredstrandsfastigheter AB.

Projektet är en totalentreprenad och byggstart är planerad till februari 2018. Våren 2019 beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning.

Annons

Annons

Annons