Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 15 2018
Senaste Nytt

De är finalister till Karlshamns Stadsbyggnadspris

Bild: Karlshamns kommun.
Bild: Karlshamns kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 dec 2017

Nu har två kandidater nominerats som finalister till Karlshamns kommuns stadsbyggnadspris 2017, som delas ut under KAN-galan i januari nästa år. Vilka som är juryns favoriter bland de totalt sju nominerade byggobjekten presenteras under en presskonferens.

Stadsbyggnadspriset ska medverka till att sätta god arkitektur och stadsbyggnad i fokus och öka allmänhetens intresse för kommunens byggda miljö. Priset ska gå till den som gett den byggda miljön i Karlshamns kommun ett värdefullt tillskott och som färdigställts under de senaste fem åren. Priset kan tilldelas ett projekt tillhörande något eller några av följande fyra kategorier: god arkitektur, god byggnadsvård, god livsmiljö och god tillgänglighet.

Av sju nominerade objekt till årets stadsbyggnadspris har två nu valts ut. Vilka dessa är och hur juryns motivering lyder presenteras under en presskonferens där byggherrarna även medverkar. Välkomna!

Datum: 7 december 
Tid: klockan 13.10-14
Plats: Mörrumsalen

De nominerade till stadsbyggnadspriset 2017 är:

Hamnpaviljongen i Matvik

Flerbostadshuset med koppartak på Västerås 1

Enbostadshus på Väverskan 4

Mörrum River lodge

Radhus på tak på Nyköping 18

Rampen till Janséns

Östralycke.

Förra årets stadsbyggnadspris gick till Tjärös restaurang och cafébyggnad (se bild ovan) och vem av de två finalisterna som i år, förutom äran, vinner och får ett diplom med motivering och en skylt att fästa vid objektet står klart under kommunens näringslivsgala KAN den 26 januari 2018.

Annons

Annons

Annons