Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 15 2018
Senaste Nytt

Serneke bygger världslitteraturhus

Ola Serneke, VD Serneke Group och Özgur Tasbas (MP), ordförande i SDN Östra i Göteborg. Fotograf: Serneke
Ola Serneke, VD Serneke Group och Özgur Tasbas (MP), ordförande i SDN Östra i Göteborg. Fotograf: Serneke
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 dec 2017

Om knappt ett år ska ett nytt Världslitteraturhus slå upp portarna vid Gamlestads torg i Göteborg. Det nya biblioteket blir en del av den knutpunkt med resecentrum och arbetsplatser som Serneke just nu bygger i Gamlestaden.

– Det känns riktigt bra att få vara med och bidra till staden med en fin byggnad som skapar mötesplatser och knyter ihop olika stadsdelar, säger Ola Serneke.

Världslitteraturhuset kommer att ta plats i lokaler på 1 300 kvadratmeter intill den 17-våningsbyggnad som ska innehålla både kontor och ett nytt resecentrum för Västtrafik. Fastighetsägare är Platzer AB.

I det nya biblioteket ska litteratur från hela världen lyftas fram och våra nationella minoriteters språk, litteratur och kultur ska synliggöras. Dessutom ska platsens historia presenteras, bland annat genom de många historiska fynd som hittats när byggandet inleddes.

Tack vare placeringen i Gamlestaden hamnar huset i skärningspunkten mellan stadsdelarna Östra Göteborg, Örgryte-Härlanda, Centrum och Angered.

– Placeringen i Gamlestaden är idealisk. Det är en viktig knutpunkt i en expansiv stadsdel där många människor passerar och som kommer att bli än mer attraktiv med ett Världslitteraturhus, säger Özgur Tasbas (MP), ordförande i SDN Östra Göteborg.

Även Berättarministeriets verksamhet i Göteborg, som Serneke är med och stöttar, kommer att ta plats i det nya Världslitteraturhuset.

Annons

Annons

Annons