Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 15 2018
Senaste Nytt

Bygg-Göta och Next Step Group i gemensam miljardsatsning

Bild: Bygg Göta.
Bild: Bygg Göta.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 dec 2017

Genom ett joint venture-bolag bildar Bygg-Göta och Next Step Group Nya Hovås Fastigheter. I samband med bolagsbildningen förvärvas samtliga kommersiella fastigheter i Nya Hovås av Next Step. Fastighetsbeståndet uppgår i dag till cirka 30 000 kvadratmeter och har ett fastighetsvärde överstigande en miljard kronor.

Investeringen är den enskilt största i Bygg-Götas historia och den första som görs i Nya Hovås där Next Step varit en ledande aktör sedan 2004.

– Vi har under en längre tid imponerats över Next Steps arbete i Nya Hovås. Tack vare dem har platsen på kort tid utvecklats till en småskalig blandstad i absolut världsklass. Det är värt att notera att flera aktörer har försökt men inte nått ända fram i liknande visionära stadsutvecklingsprojekt, vilket visar på styrkan i Next Steps innovativa affärskultur och arbetssätt. Den första av tre etapper i Nya Hovås har nu färdigställts och vi ser fram emot att hitta fler möjligheter att samarbeta med Next Step i de kommande etapperna, säger Ronny Persson, VD Bygg-Göta.

Next Step är en fastighetsutvecklare som vunnit erkännande genom att driva stadsutvecklings­projekt med omfattande dialog och öppenhet i samverkan med samtliga inblandande intressenter.

– Vi är oerhört glada att ingå detta samarbete med Bygg-Göta som varit med och utvecklat Göteborgsregionen i över att halvt sekel. De har gjort många prisbelönta projekt som Hotel Avalon och Pagoden som blivit viktiga inslag i Göteborgs stadsbild bara för att nämna några få exempel. Trots att vi tillskillnad från Bygg-Göta är ett relativt ungt fastighetsbolag har vi funnit att vi båda har samma grundsyn om betydelsen av att sätta kvalité och arkitektur i fokus. Vår ambition är ett långsiktigt samarbete i Nya Hovås där vi varit aktiva sedan start. Vi hoppas både på att vårt gemensamma bolag kommer växa och att vi framöver även hittar nya spännande projekt tillsammans, säger Jacob Torell, VD Next Step.

 

Annons

Annons

Annons