Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 15 2018
Senaste Nytt

Magnolia Bostad flyttar fram listbyte till 2018

Tomas Oneborg/SvD/TT
Börsen stiger svagt i förmiddagshandeln. Arkivbild.
Tomas Oneborg/SvD/TT Börsen stiger svagt i förmiddagshandeln. Arkivbild.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 dec 2017

Magnolia Bostads tidigare kommunicerade avsikt att ansöka om notering av bolagets aktie på Nasdaq Stockholms huvudlista under 2017 flyttas till 2018. Listbytet skjuts fram främst på grund av att bolaget håller på att gå över till redovisningsstandarden IFRS 15 och att den processen ska vara avslutad innan flytten till huvudlistan kan ske.

Magnolia Bostads aktie handlas sedan mars 2017 på First North Premier. Bolagets ansökan om listbyte till Nasdaq Stockholms huvudlista kommer att göras under 2018 efter implementeringen av den nya redovisningsstandarden IFRS 15. 

- Vi har tillsammans med börsrevisorn kommit fram till att vi inväntar vår implementering av IFRS15 innan vi gör listbytet. Eftersom vi inte tar in något kapital så har vi inget behov av att snabba upp den här processen, säger Magnolia Bostads finanschef Fredrik Westin till Nyhetsbyrån Direkt.

Westin avfärdar att framflytandet har något att göra med oron på bostadsmarknaden.

- Det har det inte. Vi utvecklar ju primärt hyresrätter och det är ju framför allt bostadsrättsmarknaden som är påverkad just nu, vi ser ingen förändring för vår del och för vår produkt. Vi har lika mycket vind i seglen som vi hade före sommaren och vi ser fram emot ett väldigt starkt sistakvartal, avslutar Fredrik Westin.

Annons

Annons

Annons