Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, okt, 15 2018
Senaste Nytt

Riksbyggen uppför 40 bostäder i Linköping

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 dec 2017

Riksbyggen planerar att uppföra 40 nya bostadsrätter nära Berga centrum i Linköping. Lägenheterna byggs i efterfrågade storlekar om ettor, tvåor och treor. Försäljningen av bostadsrätterna börjar efter årsskiftet och byggstarten planeras till september 2018.

Totalt planeras 300 nya lägenheter i området. Det kommer att bli en ny del av staden med blandade upplåtelseformer, både hyres- och bostadsrättslägenheter i olika storlekar, närhet till service och en ny skola.

Bristen på bostäder är en ständig fråga och alla behöver någonstans att bo. Linköping är Sveriges femte största kommun med 158 100 invånare. Antalet kommuninvånare ökar stadigt och år 2026 förväntas antalet kommuninvånare uppgå till närmare 180 000. I Berga bor idag 6 700 personer och förväntas 2026 uppgå till närmare 10 000.

– Vi ser fram emot att få bygga nytt i Berga. Lägenheterna får välplanerade ytor med hög standard till en rimlig boendekostnad. Vi bedömer nu att snittpriset för en etta kommer att hamna runt miljonen. Det behövs alltid en blandning av upplåtelseformer och just bostadsrätter är ett välkommet tillskott i Berga som idag domineras av hyresrätter, säger Johan Neander, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Bostadsrätterna kommer att ligga mellan Berga centrum och Berga minnespark, vid Söderleden och Ridderstadsgatan. Lägenheterna blir ytsmarta, moderna lägenheter om ettor, tvåor och treor. Det blir balkonger till alla lägenheter med utsikt bland annat över minnesparken. 

 

Annons

Annons

Annons