Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jan, 16 2019
Senaste Nytt

iValla nominerat till Östergötlands arkitektpris

Bild: Urban Properties.
Bild: Urban Properties.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 jan 2018

Projekt iValla har tillsammans med omniplan Arkitekter uppförts i den nya stadsdelen Vallastaden i Linköping. Vallastaden huserade Sveriges största bo- och samhällsexpo i september 2017; Vallastaden 2017.

Projekt iValla har av Sveriges Arkitekter Östergötland nominerats till arkitektpriset 2017 med nomineringen: 

"Byggnaden visar på en bra lösning på ett trähus som kan fungera över en människas hela livstid. Att kunna köpa till en del av en annan lägenhet för att utöka lägenheten, eller sälja av då familjen blir mindre. Att kunna flytta väggar, badrum och kök gör det väldigt lätt att ordna kreativa ändringar i sin livsmiljö och också kunna anpassa planlösningar efter människors behov under olika skeden i livet. Denna flexibilitet gör Omniplans trähus till en given kandidat för nominering".

Fasaden och stommen består av obehandlat trä som kommer att förändras över tid. Hela den bärande konstruktionen är synlig på utsidan och fasaden har en egen karaktär. Loftgångs- balkonger inbjuder till samtal och är en lösning som kanske bidrar till mer social gemenskap mellan grannar? Dessutom har arkitekten tänkt på att få till en väldigt fin kontakt från balkongerna ner mot de gemensamma rummen Broparken/”trasmattegatan” och Alva Myrdals plats".

Vinnaren utses i mars 2018. 

Annons