Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jan, 16 2019
Senaste Nytt

Tapetfabriken i Sickla omvandlas till Hotell

Bild: Atrium Ljungberg.
Bild: Atrium Ljungberg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 jan 2018

Nu står det klart att den ikoniska byggnanden Kåbergs tapetfabrik i Sickla utanför Stockholm blir ett Clarion Collection Hotel. Hotellet öppnar våren 2020 och blir en viktig pusselbit i arbetet med att utveckla stadsdelen Sickla till en levande stadsmiljö natt som dag.

Det blir Nordic Choice Hotels som genom sin kedja Clarion Hotel kommer att driva hotellet i den gamla anrika Tapetfabriken i Sickla. Detta är nu klart efter att ett avtal tecknats med Atrium Ljungberg. Hotellet som öppnar våren 2020 kommer att erbjuda 156 hotellrum och en 2000 kvadratmeter stor lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler.

- Jag älskar byggnader med historia!! I tapetfabriken kan man formligen känna doften av den gamla tapettillverkningen. Det här kommer att bli ett hotell som kommer att knocka besökarna med all atmosfär. För mig blir det oemotståndligt! Potentialen för hotellet är fantastisk och med kommande infrastruktursatsningar i området så kommer det här utvecklas till ett oerhört attraktivt område, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Byggnaden uppfördes 1906 och inhyste ursprungligen den prisbelönte tapettillverkaren Kåbergs tapetfabrik. Sedan dess har den bland annat verkat som servicebyggnad för Atlas Copco och varit kreativt kontor. Under ombyggnaden till hotell kommer fasaden att återuppbyggas av originaltegel och ambitionen är att ta vara på historian i hotellverksamheten.

Fakta:
Antal hotellrum: 156
Restaurang
Konferensyta: 3 flexibla konferensytor samt en evenemangsyta
Gym
Antal våningar: 5
Arkitekt: White arkitekter Aktiebolag
Fastighetsägare: Atrium Ljungberg AB

Annons