Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jan, 16 2019
Senaste Nytt

Göteborg kan få nytt hotell i anrik stadsdel

Gamlestaden kommer att genomgå stora förändringar närmaste åren. I centrum finns byggrätt för ett hotell. Illustration: White/Göteborgs stad.
Gamlestaden kommer att genomgå stora förändringar närmaste åren. I centrum finns byggrätt för ett hotell. Illustration: White/Göteborgs stad.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 jan 2018

Gamlestaden i Göteborg ska under de kommande åren genomgå stor förvandling. I och med utvecklingen planeras det för ett nytt hotell på tio våningar. Försäljningen av byggrätten för hotellet, som riktar sig till intresserade byggaktörer, har nu lagts ut på Göteborgs stads hemsida.

Det nya hotellet kommer att bli granne medresecentrum och kontor som nu byggs vid Gamlestads torg och kommer att stå klart 2018.

Stefan Gadd är presschef på Göteborg & Co, som har till uppgift att ha koll på besöksnäringen och dess utveckling.

-Det finns ett stort behov av hotellrum i Göteborg. Under tiden januari till oktober hade vi en genomsnittlig beläggning på nästan 70 procent, vilket är bättre än både Stockholm och Malmö. Det betyder att det i praktiken är fullbelagt till stora delar, eftersom beläggningen varierar över veckans dagar, säger Stefan Gadd.

Hans bedömning av situationen för hotellnäringen delas av Business Region Göteborg.

-Gamlestaden är ett mycket intressant och strategiskt läge för etableringar. Området har stor potential med närheten till city och goda kommunikationer. Vi bedömer att marknaden för nya hotelletableringar är god, säger Andreas Göthberg vid Business Region Göteborgs etableringsavdelning.

Det kommer att byggas mycket nytt i Gamlestaden men lika viktigt i framtidsplanerna är det att ta tillvara det som redan finns. SKF:s tidigare verkstäder kommer exempelvis att omvandlas till ”Nya Kulan”, där bland annat ett handelscentrum ingår.

Annons