Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Akademiska Hus anlitar Tema vid Ångströmslaboratoriet i Uppsala

Bild: Tema.
Bild: Tema.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 jan 2018

Arkitektbyrån Tema, som är en del av PE-koncernen, får uppdraget som generalkonsult för Akademiska Hus nya satsning på Ångströmlaboratoriet i Uppsala. Förutom generalkonsult är Tema även ansvarig arkitekt samt landskapsarkitekt för uppdraget. 

Utvecklingen av Ångströmlaboratoriet inleds med en tillbyggnad av en ny flygel mot söder som främst kommer att innehålla undervisningslokaler och kontorsplatser. Nästa steg blir en ny kubformad huvudbyggnad mot norr där drygt 1 200 studenter och 400 anställda kommer att ha sin hemvist. Satsningen omfattar två tillbyggnader om totalt 30 000 kvadratmeter. Inom el projekterar PE all el, tele, brandlarm, datanät, mobiltäckning och hiss.

– Jag är oerhört glad och stolt över att få vara med vid ombyggnationen av Ångströmlaboratoriet. Det är ett mycket spännande projekt och har skapats i ett nära samarbete mellan arkitekter och landskapsarkitekter och visar hur bra det blir när vi arbetar tillsammans och kan ta ett helhetsgrepp, säger Marika Axén, uppdragsansvarig arkitekt på Tema.

Anbudssumman uppgår till 32 miljoner kronor.

Annons

Annons

Annons