Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt

Två hyresgäster klara för Aura i Malmö

Bild: Skanska.
Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 18 jan 2018

Nu är två hyresgäster klara i Skanskas Aura, det första kontorshuset i Citadellsstaden på Universitetsholmen i Malmö. Det blir en advokatbyrå och en förskola som blir först att flytta in. Citadellsstaden är ett nytt område på Universitetsholmen i Malmö med bostäder, butiker, förskola och kontor.

Få stadsdelar i Malmö har haft en så intensiv utveckling som Universitetsholmen. Med Malmö Universitet och flera byggnader utvecklade av Skanska som Hovrätten, Malmö Live och Studio präglas området idag av en spännande mix av studenter, startups, entreprenörer, kultur och näringsliv. 

Två hyresgäster har nu tecknat kontrakt i Skanskas kontorshus Aura.

Trägårdh Advokatbyrå hyr översta planet i Aura med dubbel takhöjd och två takterrasser. 

På entréplan och på den gröna innergården flyttar Malmö Stad genom Tritons Förskola in. 

Båda hyresgästerna flyttar in under våren 2019

- Vi ser fram emot att komma till Aura. Flytten blir ytterligare ett steg i vår pågående expansion och i vår strävan att attrahera nöjda medarbetare och klienter säger Ola Sellert, Trägårdh Advokatbyrå. 

- Vi är mycket glada över att få välkomna Trägårdh Advokatbyrå och Tritons förskola till Aura. Trägårdh har stor erfarenhet av juridisk rådgivning i Öresundsregionen och står för långsiktigt, framgångsrikt företagande. Förskolan kommer att ge 60 nya förskoleplatser i centrala Malmö. Vi är mycket glada för att de har valt Aura som plats för sin fortsatta utveckling säger Jessica Andersson, Skanska Öresund. 

- Där det bor människor ska det finnas skola, förskola och livsmedelsbutiker nära, det är grundtanken när vi bygger Malmö hållbart. Och det ska vara lätt att ta sig med cykel eller kollektivt till det man inte har inpå knuten, till arbete, studier, kulturupplevelser och fritidsaktiviteter. Kring Citadellsstaden växer nu fram en tät grön stadsdel med kontor, bostäder, affärer och förskola som ger liv och rörelse stora delar av dygnet, på smidigt läge nära Centralen, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service. 

Annons

Annons

Annons