Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Heimstaden miljardköper i Köpenamn

Bild: Heimstaden.
Bild: Heimstaden.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 feb 2018

Heimstaden har via sitt danska dotterbolag Heimstaden Danmark A/S, köpt två projektfastigheter i de södra delarna av Köpenhamn, på FB Gruppens utvecklingsområde Gröntorvet i Valby samt på Vestre Teglgade 10 på Teglholmen.

Transaktionen sker genom tre bolagsförvärv och finansieras med egen kassa samt realkreditfinansiering. Totalt transaktionsvärde uppgår till cirka 1.185 miljarder kronor (1.575 Mkr). 
    

Fastigheterna på Gröntorvet i Valby omfattar en byggnad med 189 ägarlägenheter för studenter samt en byggnad med 195 traditionella ägarlägenheter. Förvärvet på Teglholmen omfattar en byggnad innehållande 105 lägenheter. Totalt uppgår ytan till 34 000 kvadratmeter och de totalt 489 lägenheterna är klara för inflyttning under slutet av 2019.
    

– Vi är glada över att fått möjligheten att komplettera vårt bostadsbestånd genom det fantastiskt fina utvecklingsprojektet Gröntorvet och samtidigt förstärka vår position i Sydhavnen med ytterligare lägenheter på Teglholmen. Vi tycker om hur FB Gruppen bygger bostäder och ser fram emot att kunna erbjuda fler människor ett bra boende i Köpenhamn, säger Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden.

Annons