Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Lyxbilsaktören Platinum Cars expanderar rejält i Norrköping

Foto: Huthe Fastigheter
Platinum Cars blir en exklusiv anläggning i Norrköping.
Foto: Huthe Fastigheter Platinum Cars blir en exklusiv anläggning i Norrköping.
Publicerad av
Redaktionen - 12 feb 2018

Platinum Cars, som inriktat sig på att sälja exklusiva begagnade sportbilar, bygger ut sin anläggning i Åby i Norrköping. Första spadtaget på tillbyggnaden togs i början av november i år. Hösten 2018 står den utökade anläggningen klar. Då har den växt från drygt 4000 till drygt 11000 kvadratmeter.

Text: Annika Wihlborg

I fyra år har Platinum Cars hållit till på Jursla industriområde vid E4 i Åby i Norrköping. Verksamheten har gått bra och bolaget har haft ständig tillväxt tolv år i rad och det är därför naturligt att utöka den.

–Vi bygger ut den befintliga anläggningen och i den nya delen av anläggningen kommer det att finnas ett showroom, en vip-lounge, rekonditioneringsavdelning samt en verkstad. Det kommer också att bli en avdelning där kunderna kan bygga om sina bilar, så de får sina bilar som de vill. I anslutning till anläggningen planeras det även för restauranger. På gården anläggs en helikopterplatta så långväga kunder lätt kan ta sig till anläggningen från exempelvis flygplatsen, säger Marcus Sandlund, affärschef på NCC, som är projektets totalentreprenör.

Verksamma i ett expansivt område

–Projektet genomdrivs i samverkan med beställaren vilket möjliggör en mycket flexibel och effektiv process där kunden kan vara med och påverka anläggningens slutgiltiga utformning på ett mycket positivt sätt, säger Marcus Sandlund.

NCC har precis påbörjat grundläggningsarbetet, byggarbetet kommer att starta upp etappvis i takt med att projekteringen och grundläggningen färdigställs. Platinum Cars utbyggda anläggning ligger i ett område som är mycket expansivt. Flera andra bilmärken etablerar eller bygger samtidigt ut sina bilhallar i just Åby, som ligger strategiskt till vid Norrköpings norra avfart från E4:an.

–Eftersom Platinum Cars är en oberoende aktör med fokus på lyx- och sportbilar i mångmiljonklassen så är det självklart naturligt att deras anläggning karakteriseras av mycket hög kvalité, exklusiva material, exempelvis högblankpolerade stengolv, spegelväggar och avancerade glaspartier. Målsättningen är att tillsammans med Huthe Fastigheter genomföra ett fantastiskt samverkansprojekt där Platinum Cars efter utbyggnaden blir ett av Europas största lyxbilscenter, säger Marcus Sandlund.

 

Faktaruta; Platinum Cars, utbyggnad av befintlig lyxbilsanläggning i Norrköping

Byggherre: Huthe Fastigheter

Totalentreprenör: NCC

Omfattning: När tillbyggnaden är klar har anläggningen utökats från ca 4000 till ca 11000 kvadratmeter.

Tidsram: Byggstart november 2017, beräknas stå klart hösten 2018

Annons

Annons

Annons