Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

KF utvecklar nya bostadsområdet Bro Mälastrand

Bild: KF.
Bild: KF.
Bild: KF.
Bild: KF.
Bild: KF.
Bild: KF.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 mar 2018

Vid Mälarens strand i Upplands-Bro kommun ska KF Fastigheter utveckla ett nytt bostadsområdet Bro Mälarstrand. Området kommer att innehålla en varierande och sjönära bebyggelse för cirka 5 000 personer. Byggstart planeras till årsskiftet 2018/2019 och inflyttning tidigast 2020.

KF Fastigheters ambition är att avyttra byggrätterna och/eller hitta ett antal samarbetspartners som investerar i och är med och utvecklar området. 
    

– Upplands-Bro är en av landets snabbast växande kommuner och det finns en stor efterfrågan på bostäder. Upplands-Bro får genom KF Fastigheter ett helt nytt naturnära bostadsområde vid Mälarens strand. Ett viktigt och välkommet tillskott, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S)
    

– Vi är mycket nöjda över att tillsammans med kommunen skapa ett nytt naturnära bostadsområde som kan bidra till utvecklingen av Upplands-Bro kommun. Vi har arbetat i mer än tio år med projektet och nu när detaljplanen är antagen vill vi avyttra byggrätterna och/eller hitta bra samarbetspartners som kan fortsätta arbetet med att förverkliga Bro Mälarstrand, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.
    

Visionen är att skapa ett naturnära bostadsområde som även erbjuder ett rikt fritidsliv med goda förutsättningar för hästsport, golf, vattenaktiviteter och natursköna upplevelser. Området, som är cirka 100 hektar, löper utmed Mälarens strand och gränsar till Bro Hof Slott Golf Club. I närheten ligger också Bro Park galopp som är Sveriges nya huvudstadsbana för galopp.
    

Enligt planerna kommer bebyggelsen att variera och bestå av allt från radhus och villor till flerfamiljshus. Upplåtelseformen kommer att kunna vara såväl hyresrätter som bostadsrätter samt hus för enskilt ägande. Förutom bostäder kommer det även att finnas service i form av butiker och restauranger samt förskolor, skola och vårdboende. Längs stranden anläggs det en strandpromenad med solbryggor, kajer, småbåtshamn och en badplats. Det kommer att gå busstrafik samt finnas gång- och cykelvägar till Bro pendeltågstation.
    

 

Annons

Annons

Annons