Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Tornstaden bygger äldreboende på Öckerö

Bild: Mats & Arne Arkitektkontor.
Bild: Mats & Arne Arkitektkontor.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 mar 2018

Tornstaden har tilldelats uppdraget att bygga ett nytt äldreboende för Öckerö kommun. Det kommer att skapas 48 lägenheter samt gemensamhetsytor. Byggstart kommer att ske under våren och inflyttning är planerad till årsskiftet 2019/2020.

Tornstaden kommer under våren påbörja byggnationen av Nya Solhöjden äldreboende på Öckerö. Ett äldreboende för personer med särskilda behov. Förutom lägenheter för de boende kommer det att finnas gemensamhetsytor, gym och andra inspirerande ytor. Här kommer också att finnas administrativa lokaler för Social förvaltning. En innergård och en sinnenas trädgård, samt en uteplats med utsikt över Västerhavet ska tillsammans skapa en inspirerande miljö för de som bor och arbetar här.

Tornstaden kommer att ansvara för både utveckling och byggnation, samt för förvaltning av fastigheten i ett 25-årigt avtal. Inflyttning beräknas ske årsskiftet 2019/2020. 

– Nya Solhöjdens äldreboende med dess 48 lägenheter är en viktig del i vårt arbete med att skapa Sveriges bästa äldreomsorg, säger Kent Lagrell (M) ordförande för Socialnämnden i Öckerö Kommun.

– Vi är mycket stolta över att få förtroendet att vara med att skapa ett nytt modernt äldreboende på Öckerö och på detta sätt bidra till en positiv utveckling av äldreomsorgen. Projektet ligger helt i linje med vår strategi där vi med koncernens kompetens bidrar i utveckling, byggnation och förvaltning, säger Jan Edlund, vd på Tornstaden.

Annons

Annons

Annons