Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Mobilia byggs ut med bostäder, barnkulturhus och biograf

Våren 2020 ska sagoland, bostäder, fler affärer och biograf stå klart på Mobilia. Foto: Atrium Ljungberg.
Våren 2020 ska sagoland, bostäder, fler affärer och biograf stå klart på Mobilia. Foto: Atrium Ljungberg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 apr 2018

Stadsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov för en ombyggnation av Mobilias köpcenter, som byggs till med bostäder, barnkulturhus och biograf. Det hela väntas stå klart våren 2020.

Ett nytt torghus byggs mellan de två butiksbyggnaderna på Mobilias köpcenter. I bottenplan blir det plats för ytterligare butiker, knappt 3000 kvadratmeter BTA, som ansluter till det befintliga köpcentret i söder.

På plan 2 planerar skaparen av Junibacken, Staffan Götestam, att slå upp dörrarna till ett sagokulturhus för barn med teaterföreställningar och interaktiva utställningar baserade på sagofigurer. På våningen ovanför planeras för en biograf tillsammans med Nordic Film med fem salonger och totalt 427 platser.

Två punkthus med bostäder uppförs på plan 3–9 med totalt 74 hyreslägenheter. Övervägande delen blir tvårumslägenheter, men även treor och ettor. Beräknad inflyttning är våren 2020. Även sagohus och bio planerar att öppna då.

– Med bostäder, bio, kulturhus och restauranger blir det liv och rörelse i området fler timmar om dygnet. Och för de boende i Borgmästargården, Kulladal, Eriksfält och Söderkulla blir det som att centrum tar ett kliv närmare, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

 

Annons

Annons

Annons