Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Historiens första Miljöbyggnadsdag blev succé

Bild: Sweden Green Building Council.
Bild: Sweden Green Building Council.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 apr 2018

Den första konferensen helt tillägnad Miljöbyggnad har nu gått av stapeln. Konferensen anordnades av Sweden Green Building Council på efterfrågan av föreningens medlemmar, och lockade nästan 200 deltagare från hela landet.

Under dagen fick deltagarna på plats i Stockholm ta del av det senaste om Miljöbyggnad, träffa de främsta experterna och knyta nya kontakter. Bland talarna fanns bland andra Anders Sjelvgren, generaldirektör på Boverket och Catarina Warfvinge, chef för Miljöbyggnad på Sweden Green Building Council.

Efter konferensen delades priser ut till personer som bidragit extra mycket till framgången för Miljöbyggnad. Priser delades ut i kategorierna Årets granskare och Årets positiva bidrag i Miljöbyggnad. Årets granskare i Miljöbyggnad 2018 blev Christina Karlsson från Kodeda konsulter.

- Det känns jättekul att få den här utmärkelsen! Att vara granskare är väldigt givande eftersom jag får inblick i så många fina projekt runt om i hela landet, säger Christina.

Nedan kan du läsa om de tre vinnarna och juryns motiveringar.

Årets positiva bidrag i Miljöbyggnad 2018:

Lisa Pouliot, Hållbarhetsansvarig, Galären

Juryns motivering: ”Som en av Miljöbyggnads främsta ambassadörer i norra Sverige delar hon gärna med sig av sin kunskap på ett generöst sätt. Hon använder Miljöbyggnad för att driva hållbarhetsarbetet framåt i sin egen organisation och försöker även få med sig andra i branschen. Hon är en visionär som vågar testa nya vägar."

Elisabeth Blomé, hållbarhetssamordnare, Akademiska Hus

Juryns motivering: ”Med sin entusiasm och vetgirighet för Miljöbyggnad så utmanar den här personen Miljöbyggnadsavdelningen till ständig förbättring. Hon visar ett helhjärtat engagemang och hjälper oss att bli tydligare i vår kommunikation och förbättra våra arbetssätt och instruktioner.” 

Årets granskare i Miljöbyggnad 2018

Christina Carlsson, miljökonsult, Kodeda konsulter

Juryns motivering: ”Årets granskare har varit med nästan från Miljöbyggnads begynnelse. Utan att göra för mycket väsen av sig är hon år efter år den som granskar flest ansökningar. Årets granskare i Miljöbyggnad är kunnig, erfaren och ödmjuk.” 

Annons

Annons

Annons