Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Nya Järfällabadet invigs

Bild: Liljewalls Arkitekter.
Bild: Liljewalls Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 apr 2018

Med flexibla multibassänger, fartfyllda rutschbanor och splash zones ska Järfällabadet bli den nya favoritdestinationen för besökare från hela Stockholmsregionen. Nu invigs det 8 000 kvadratmeter stora badhuset som Liljewall arkitekter har ritat.

Det är en formmässigt enkel byggnad som arkitekterna på Liljewall har ritat. Utifrån skymtas det stora öppna bassängrummet med sin 50-metersbassäng, vattenrutschbanor, barnens vattenland och den centrala bubbelpoolen. På övervåningen finns ett gym och ett brett utbud av gruppträningsklasser.

I det nya badet samsas såväl badgäster som föreningsliv och friskvård, något som kräver välplanerade, överblickbara och flexibla ytor.

–Vi har försökt göra det så enkelt och trivsamt som möjligt för badgästerna. Genom att exempelvis utrusta 50-metersbassängen med en delbar bro finns det möjlighet att simma på 25 respektive 50 meter samtidigt som det finns plats kvar för vattenlek i bassängen. Dessutom ska du kunna sitta i bubbelpoolen eller caféet medan barnen leker i vattenlandet. Det är lätt att överblicka i det stora bassängrummet, säger Annelie Idermark, ingenjör på Liljewall.

 

Annons

Annons

Annons