Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Ett litet steg för Lindinvent men ett stort kliv för inomhusmiljön

–Nu kan vi erbjuda en integrerad lösning för behovsstyrd ventilation, solavskärmning och belysningsstyrning, berättar Thomas Lindborg som har många olika roller på Lindinvent. Foto: Franz Smidek
–Nu kan vi erbjuda en integrerad lösning för behovsstyrd ventilation, solavskärmning och belysningsstyrning, berättar Thomas Lindborg som har många olika roller på Lindinvent. Foto: Franz Smidek
Publicerad av
Christer Wiik - 13 apr 2018

Lindinvent i Lund har vunnit både Stora inneklimatpriset och Stora energipriset. Företaget erbjuder eganutvecklade lösningar och produkter för behovsstyrd ventilation för kontor, skolor och sjukvård. Nu tar Lindinvent nästa steg när det gäller inomhusmiljön. "På Nordbygg lanserar vi digital belysningsstyrning (DALI) och styrning av solavskärmning", berättar Thomas Lindborg, vice vd och försäljningschef på Lindinvent.

Smartare inneklimat – grönare fastigheter är företagets devis.
–Genom att i samma system integrera belysningsstyrning, solavskärmning och behovsstyrd ventilation optimerar vi inomhusklimatet, säger Thomas Lindborg. Samtidigt underlättar vi också arbetet för driftsteknikerna. Navet i systemet är vårt branschledande webbaserade användargränssnitt.
Behovsstyrd ventilation innebär att luftflödet anpassas med hjälp av sensorer som kontrollerar temperatur, luftfuktighet och närvaro i rummet. Därigenom skapas ett behagligt och miljövänligt inneklimat. 

Borde vara en självklarhet
Att installera behovsstyrd ventilation borde vara självklart enligt Thomas Lindborg:
–Du låter inte motorn stå på när bilen är parkerad. I nyare bilar stängs ventilationen till och med av när du stannar. Du låter inte heller vattnet forsa ur kranen dygnet runt för att du tvättar händerna ibland. Att låta ventilationen vara konstant påkopplad på din arbetsplats, styrd av en klocka, när du inte är i rummet är varken smart eller miljövänligt.

Lindinvents system för behovsstyrd ventilation finns i ett flertal stora byggnader. Telias huvudkontor i Solna, Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg och Rättscentrum i Malmö är några exempel.

Fakta – behovsstyrd ventilation
*Ger bra luft och ökar effektiviteten i jobbet
*En miljövänlig ventilation
*Stor energibesparing

­

 

Annons

Annons

Annons