Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Riksbyggen utvecklar dubbelt så många hyresrätter

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 apr 2018

I och med att behoven av fler billiga hyresrätter ökar har Riksbyggen beslutat att fördubbla sin produktion av hyresrätter från dagens nivå på 600 bostäder per år till 1 200. Man planerar även att kraftigt öka antalet orter för produktion av hyresrätter.

– Vår utökade satsning på fler hyresrätter ligger helt i linje med Riksbyggens företagsidé att skapa attraktiva och hållbara bostäder för alla. Behovet av fler bostäder är fortsatt stort och det gäller att bygga bostäder som folk har råd med och möjlighet att flytta in i, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Riksbyggen planerar samtidigt att utöka sitt egenägda hyresbestånd från dagens 5 400 hyresrätter till 7 500 hyresrätter.

Genom att använda det reformerade produktionsstödet för hyresrätter ska Riksbyggen kunna erbjuda hyresrätter med en hyresnivå som många ska klara av att betala.

– Det nya produktionsstödet skapar förutsättningar att bygga hyresrätter med lägre hyror än vad vi kan göra idag. Användande av produktionsstödet innebär ett maxtak för hyrorna vilket vi som kooperativt företag tycker är bra, säger Leif Linde.

Annons

Annons

Annons