Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

ABK utvecklar ny byggnad vid Gamlegårdsbadet

Bild: ABK.
Bild: ABK.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 apr 2018

ABK planerar att bygga en ny byggnad på Gamlegårdsbadet med omklädningsrum och duschar för badgästerna. Byggnaden är också tänkt att fungera som samlingslokal för boende och föreningar på området.

- Vi har lyssnat på synpunkter från de boende, säger Henrik Strand, vd på ABK. Uppfräschade lokaler till badet och en samlingslokal är något som verkligen efterfrågats på området.

Gamlegårdsbadet är kommunens enda friluftsbad med fri entré för alla besökare och en uppskattad plats av både boende på området och besökare utifrån. För några år sedan storsatsade ABK på badet då reningsanläggningen moderniserades.

- När det nu var dags att fräscha upp omklädningsrummen ville vi ta ett helhetsgrepp, säger Jonas Rosenberg, kommunikationschef på ABK. Vi vill bygga en flexibel lokal som kan locka fler besökare till badet och som samtidigt kan komma fler till godo än bara badgästerna.

Man planerar att lokalen kan stå färdig till sommaren 2019.

Nybyggnationen är en del i ABK:s långsiktiga arbete med att utveckla Gamlegården, som också inbegriper storlekplats, stort belysningsprojekt, statliga konstprojekt, solenergi och mycket mer.

Annons

Annons

Annons