Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

White ritar nästa fas i Gascoigne East i London

Bild: White Arkitekter.
Bild: White Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 maj 2018

Nyligen vann White tävlingen om att rita nästa fas i Gascoigne East, ett av Londons största stadsutvecklingsprojekt i östra stadsdelen Barking. Första fasen i området, som omfattar över 400 lägenheter och en skola, är redan genomfört. När nu fas 2 startar har Whites vunnit med ett förslag som består av cirka 500 lägenheter i flerbostadshus samt publika platser med fokus på hållbarhet.

 

– Vi fick in fler än 100 förslag så konkurrensen var hård. Efter lång överläggning valde vi Whites och HTA:s förslag för att de kombinerade stil och tradition med kvalitet och substans. De sätter den höga standard vi efterfrågar åt våra hyresgäster, säger Jennie Coombs, Regeneration Manger på Be First i London.

 

– Vi ser fram emot att får arbeta tillsammans med fastighetsutvecklingsbolaget Be First och utveckla bostäder för alla. Vårt förslag bygger på bostadskvarter med fokus på gröna gårdar och gemensamma ytor. Vi hoppas att vår erfarenhet av pre-fab och modulärt byggande i Sverige bidrar till en hög nivå på design och kvalitet i projektet, säger Linda Thiel, arkitekt och chef på White i London.

 

Fas 3 kommer att ritas av designkonsortiet HTA. Tillsammans kommer båda faserna att leverera fler än 1100 bostadsrätter och hyresrätter.

 

Nästa steg i processen är att White och HTA presenteras för invånarna och arbetet med planerna påbörjas. Ambitionen är att nya Gascoigne Estate ska bli ett mycket gott exempel på modernt, hållbart boende.

Annons