Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Nytt äldreboende utvecklas i Kullavik

Bild: Fredblad Arkitekter.
Bild: Fredblad Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 maj 2018

 I Kullavik utanför Kungsbacka på jungfrulig mark bygger man ett nytt bostadsområde, där Forsen har fått totalansvar för uppförandet av det nya äldreboende, som ligger mitt i området.

Kungsbacka kommun är i stort behov av fler äldreboendeplatser. Så när Deromegruppen fick i uppdrag att bygga det nya bostadsområdet Sandlyckan ingick ett äldreboende med 60 lägenheter och tillhörande restaurang. 

Huset grundförstärks med stödpålar och har en platsgjuten stomme av betong. Väggar och tak är av trä medan fasaden utgörs av puts med inslag av träpanel.

– Det är en ganska traditionell byggnad. Däremot är det tuffa programkrav från kommunen, som kommer att driva äldreboendet och hyr huset av Derome Förvaltning. Vi har därför haft ett väldigt nära samarbete med både Derome, kommunen och brukarna, säger Magnus Persson, projektledare på Forsen.

Programkraven innefattar bland annat materialval, tillgänglighet, hållbarhet, ljudisolering och brandsäkerhet. En annan utmaning är logistiken eftersom det samtidigt byggs bostäder i området. Äldreboendet ligger dessutom precis intill Sandlyckans förskola.

 

Annons