Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Fabege utvecklar hotell i Arenastaden

Bild: Fabege.
Bild: Fabege.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 jun 2018

Nu satsar Fabege tillsammans med Nordic Choice Hotels på ännu ett hotell i Arenastaden för att ge besökarna i stadsdelen ytterligare möjligheter att stanna kvar. Den 11-våningar höga byggnaden har ritats av White Arkitekter och kommer att bestå av tre delar: en hotelldel på 336 hotellrum, en del med 88 rum för så kallad long-stay, ett koncept där personer vistas lite längre perioder och en kontorsdel där Nordic Choice Hotels kommer att förlägga sitt svenska huvudkontor.

Hotellet kommer även att rymma restaurang- och konferensytor, gym och en välkomnande lobby. Planerad byggstart för projektet är 2018 och när hotellet står klart kommer stadsdelen att ha 1 000 hotellrum.

- Den positiva utvecklingen av Arenastaden och inte minst Friends Arena innebär att behovet av närliggande hotell ökar. Nordic Choice Hotels initiativ till det nya hotellet innebär ännu bättre förutsättningar för såväl Friends Arena, som för Mall of Scandinavia och företagens besökare och medarbetare, säger Klaus Hansen Vikström, Vice VD och affärsutvecklingschef Fabege. 

 

 

Annons

Annons

Annons