Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Skanska säljer vårdboende och seniorboende till Rikshem

Bild: Skanska.
Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 jun 2018

Skanska avyttrar ett kombinerat äldreboende och hyresbostäder för seniorer i Älvängen, Ale kommun, för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 310 miljoner kronor. Köpare är Rikshem. Tillträdet är planerat till det tredje kvartalet 2018.

Projektet omfattar två separata byggnader: Ett äldreboende med ett 50-tal lägenheter på fyra våningar med verksamhetslokaler på två översta våningar och en hyresbostadsenhet bestående av 28 lägenheter avsedda för personer som fyllt 65 år. Hyresgäst blir Ale kommun.

– Vi är mycket glada över att Rikshem går in som långsiktig förvaltare och ägare av dessa byggnader. Kommunens val att hyra kombinationen av ett vårdboende intill seniorbostäder skapar förutsättningar för par att bo nära varandra även när det blir nödvändigt att flytta till ett boende med assistans, vilket vi ser som ett fint upplägg, säger Karin Falck, projektchef byggherre, Skanska Sverige.

Äldreboendet är miljöcertifierat enligt LEED Guld och avsikten är att söka miljöcertifiering även för seniorbostäderna enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi har sedan tidigare ett nära samarbete med Ale kommun som hyr våra befintliga samhällsfastigheter i kommunen. Den nya fastigheten kompletterar vårt befintliga bestånd väl. Förvärvet ligger också helt i linje med vårt fokus på hållbarhet med såväl omtanke om miljön som om människorna som bor i våra områden, säger Christofer Bernebring, regionchef södra Sverige, Rikshem.

Annons

Annons

Annons