Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

"Etaget" prisades på Swedish Design Awards 2018

Fotograf: Adam Mörk
Fotograf: Adam Mörk
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 jun 2018

Måndagen den 11 juni på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm prisades Tobin Properties bostadsprojekt Etaget, som ligger på västra Kungsholmen, i tävlingen Design S – Swedish Design Awards 2018. Vinsten kammades hem i kategorin ”Arkitektur – realiserade projekt”. 

Juryns motivering

"I en tät gatumiljö reser sig en inspirerad bostadsbyggnad som gjort till sin uppgift att återupprätta stadens dramatik, att ruska liv i kvarteren runtomkring. Byggnaden frossar i tomtens och täthetens många utmaningar, leker med volymer och material hela vägen upp till det gröna taklandskapets terrasser och avsatser, utsiktspunkter och gemensamhetsytor. I en miljö som fortfarande till viss del präglas av industri- och kontorslandskapens monotoni skapar denna arkitektur sin egen ordning och rytm, med en komplexitet vars referenser ligger både långt bak och långt fram i tiden"

- Vi är jätteglada och stolta över denna utmärkelse, säger Erik Karlin, vd Tobin Properties.

Etaget har skapats tillsammans med arkitekterna Kjellander+Sjöberg och landskapsarkitekterna Urbio. Inredningskonceptet har tagits fram av Koncept Stockholm.

Design S – Swedish Design Awards samarbetar med flera branschorganisationer som tillsammans med Svensk Form och juryordförande Lisa Lindström tar fram juryn och bidrar till prisets bredd inom samtliga designdiscipliner.

Annons

Annons

Annons