Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, feb, 23 2019
Senaste Nytt

Skanska bygger bussdepå åt SL i Tomteboda

Foto: ArildV/Wikimedia Commons
Foto: ArildV/Wikimedia Commons
Publicerad av
Simon Matthis - 11 jul 2018

Skanska har tecknat avtal med Storstockholms Lokaltrafik, SL, om att bygga om en del av postterminalen i Tomteboda, Solna, till en bussdepå. Avtalet är värt cirka 295 miljoner kronor och byggstart är planerad till augusti i år.

 

Skanskas uppdrag innefattar anpassning av byggnaden till depåverksamhet med byggnation av verkstäder, personalutrymmen och administration.

 

– Vi är glada över förtroendet att få bygga en del av SL:s nya depå och därmed fortsätta vårt fina samarbete från tidigare genomförda bussdepåprojekt i Charlottendal och Fredriksdal. Depån kommer att bidra till fler verkstadsplatser åt kollektivtrafiken, säger Stella B. Grundström, distriktschef, Skanska Sverige AB.

 

Tanken är att bussdepån i Tomteboda ska ersätta SL:s befintliga depå i Hornsberg och skapa bättre utrymme för de bussar som behövs i den expansiva lokaltrafiken i staden.

 

– Byggnation i samband med samfärdsel och i synnerhet depåer för buss och tåg är en viktig och strategisk produkt för oss, så vi ser fram emot att genomföra ytterligare en entreprenad med denna inriktning, säger Stella B. Grundström.

 

Den nya bussdepån beräknas stå färdig att tas i drift till årsskiftet 2020/2021.

Annons