Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, feb, 23 2019
Senaste Nytt

Otto Nilssons Byggnads växer med 50 personer

Publicerad av
Simon Matthis - 19 jul 2018

Företaget Otto Nilssons Byggnads AB fortsätter att expandera i rasande takt. Omsättningen har ökat med över 2000 procent de senaste sex åren. Företaget ska nyanställa ytterligare 50 personer innan 2021.

 

–Numera får vi tacka nej till jobb för vi hinner helt enkelt inte expandera företaget i samma takt som vårt rykte växer, säger Patrik Wibelius, företagets ägare och VD.

 

Patrik Wibelius köpte 2012 det gamla anrika företaget, som startades redan 1930. Då hade det sju anställda. Han hade en tydlig vision och ett klart mål: inom fem år skulle han ha femtio anställda och omsätta 100 miljoner kronor. Vad som hände sedan hade han aldrig föreställt sig.

 

–Det var målet men jag trodde faktiskt inte att det skulle ske. Hade det tagit tio år hade jag varit nöjd, säger han.

 

Men redan efter bara fyra år var de båda målen långt mer än mötta. Idag har företaget över 80 anställda, en omsättning på över 250 miljoner kronor i år och det har prisbelönats flera gånger, bland annat har det utsetts till årets företag av Eslövs kommun och Dagens Industris Gasellföretag 4 år i rad.

 

Företaget, som är specialiserat på om- och tillbyggnad, har redan i år anställt över 10 personer. Men fler behövs. De är ”alltid på jakt efter personal” som Patrik Wibelius uttrycker det. Till 2021 kommer de att ha växt med minst 50 personer till.

 

–En sådan framgång som vi har haft handlar väldigt mycket om personkemi och personrelationer. Där är där vår värdegrund kommer in. Hur är jag som chef? Hur får jag mina anställda att trivas? Ett företag är ingenting utan sina anställda. Då är det bara ett skal av idéer och maskiner. Det är genom att skapa ett fint gäng som vi tillsammans har lyckats med det vi gör.

 

Under rådande högkonjunktur går det bra för i stort sett hela byggbranschen. Över hela Skåne byggs det i sällan tidigare skådat tempo och omfattning. Men alla högkonjunkturer saktar förr eller senare av. Patrik Wibelius är dock inte orolig.

 

–Vårt fokus är på ombyggnationer och reparationer. Det behövs alltid. När det inte byggs nytt – vad gör folk då? De tar hand om det de har.

 

Trots hård konkurrens om personal från andra byggföretagen så lyckas Otto Nilssons Byggnads ständigt med att locka till sig drivna och kompetenta personer, tack vare deras arbete med sin värdegrund.

 

–Vårt företagsklimat är hemligheten. Vi erbjuder något mer än att bara jobba mot en lön. Här finns ett tätt sammansvetsat gäng som jobbar tillsammans för att ständigt uppnå nya mål, säger Patrik Wibelius.

Annons