Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

White shortlistade till nya Moorfields Eye Hospital

Bild: 2018 Google.
Bild: 2018 Google.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 sep 2018

 White är tillsammans med AECOM och Penoyre & Prasad ett av fem team som har gått vidare till nästa steg i den internationella RIBA-tävlingen om att rita nya Moorfields Eye Hospital i London.

Tävlingen går ut på att skapa en flexibel och modern sjukhusbyggnad som sammanför sjukvård, forskning och utbildning inom S:t Pancras sjukhusområde. Projektet är gemensamt för UCL Institute of Ophthalmology och Moorfields Eye Hospital och det nya sjukhuset ska öppna 2024.

– Det här markerar ett viktigt och spännande skede i projektet, eftersom vi nu kan börja visualisera hur den här nya innovativa och moderna byggnaden kan se ut. Alla parter var väldigt nöjda med kvaliteten och innovationsgradenfrån de 35 anbudsgivarna, säger Kieran McDaid, fastighetschef och ansvarig för större projekt på Moorfields Eye Hospital.

Charlotte Ruben är ansvarig arkitekt på White och ser fram emot att, tillsammans med de brittiska samarbetspartnerna, utforska skandinavisk arkitektur i en London-kontext.

– Vi anser att vårdarkitektur bör understödja en läkande, kreativ och inkluderande miljö. När man ritar byggnader för människor med nedsatt syn krävs ett enkelt koncept, där ljusa och taktila material spelar en avgörande roll.

Samtliga förslag kommer att visas upp i slutet av november och det vinnande förslaget utses i december.

 

  

Annons

Annons

Annons