Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

NCC gör storsatsning i Bromma

Bild: BAU.
Bild: BAU.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 sep 2018

NCC meddelar att man köper en fastighet av ICA Fastigheter med cirka 50 000 kvadratmeter byggrätt för kontor, handel och hotell. Man har också tecknat 15-åriga hyresavtal om cirka 20 000 kvadratmeter. Fastigheten ligger intill handelsplatsen Bromma Blocks, vid infarten till Bromma flygplats.

Projektet omfattar cirka 50 000 kvadratmeter fördelat på kontor, butiker och hotell med direkt anslutning till kommande tvärbanestation. Hyresavtalet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter för en Maxi ICA Stormarknad och ett Biz Apartment lägenhetshotell med cirka 175 hotellägenheter.

Den totala investeringen för NCC beräknas uppgå till cirka 2,5 miljarder krononr.

-Vi är stolta över att skapa ett nytt och attraktivt kontorserbjudande i Bromma. Samtidigt utvecklar vi en levande plats med ett starkt serviceutbud och närhet till kommunikationer, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef NCC Property Development.

Området ligger strategiskt vilket skapar goda förutsättningar för att utveckla nya moderna arbetsplatser. Närområdet är också ett utpekat stadsutvecklingsområde som successivt utvecklas med nya bostäder, skolor och kommersiella lokaler.

 Hela projektet beräknas vara färdigställt i Q4 2021.

Projektet klassificeras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM i nivån Excellent. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.

Annons

Annons

Annons