Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Svanenmärkta studentbostäder byggs i Lund

Bild: Svenska Studenthus
Bild: Svenska Studenthus
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 okt 2018

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus bygger Svanenmärkta studentbostadsprojekt i den nya stadsdelen Brunnshög i Lund. De 120 studentbostäderna har innovativa faciliteter som e-handelsboxar och elbilspool som laddas via solceller på taket.

Genom att syna varje del av vår produktionsprocess i sömmarna och vara hållbara i varje led, kan vi nu presentera Sveriges första Svanenmärkta studentbostäder, säger Johan Knaust, VD på K2A.

Svanenmärkningen innebär att byggnaden har granskats ur ett livscykelperspektiv samt att det tagits ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Lägenheterna byggs i trä i egen fabrik och monteras sedan på plats. Det trä som används kommer från hållbart skogsbruk och samtliga byggmaterial har granskats för att leva upp till Svanens krav.

Ett modernt studentboende

De 120 bostäderna i Projekt Parasollet 1 är yteffektiva lägenheter på 19-21 kvadratmeter med eget kök, badrum och balkong. I anslutning till bostäderna kommer även så kallade e-handelsboxar att installeras. Handelsboxarna kommer att underlätta leveranser av e-handel eftersom den boende kan hämta och returnera beställda varor i direkt anslutning till den egna bostaden. De boende får även tillgång till en elbilspool, där elbilarna laddas med el som produceras i ett integrerat system med solceller monterade på byggnadens tak. I Parasollet 1 så kommer det även finns ett café.

Lägenheterna kommer att vara klara för inflyttning vid terminsstart i januari 2019 och idag påbörjas uthyrning av de första lägenheterna.

Annons

Annons

Annons