Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Veidekke köper bifirma

Bild: Veidekke.
Bild: Veidekke.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 okt 2018

Veidekke har köpt NIBU Borr AB för att stärka grundläggningsverksamhet i mellersta Sverige. 

Verksamheten, som funnits sedan 1979, baseras på entreprenad-, energi- och brunnsborrning samt utvecklade kontakter med ett antal nyckelkunder. Antalet anställda är sex personer. Huvudkontoret ligger i Stockholm men verkstad, förråd och lager finns i Gävle. NIBU blir en bifirma i Veidekke Entreprenad och de nuvarande ägarna, som också arbetar i bolaget, kommer att fortsätta att utveckla verksamheten vidare efter överlåtelsen i nuvarande företagsnamn.

-NIBU Borr AB är erkänt kända i branschen som duktiga entreprenad- och energiborrare. Vi har under åren haft ett mycket givandande samarbete och det är därför extra kul att hälsa NIBUs medarbetare välkomna till Veidekke-familjen, säger Thomas Torefeldt ansvarig för Grundläggning i Veidekke.

-Bolagen delar värderingar och synen på ett involverande arbetssätt, vilket kommer bidra till ett lyckosamt samgående. Med Veidekke som ägare får vi en stark ägare med kapacitet att bidra till fortsatt tillväxt och utveckling, säger Sture Hillbom, vd NIBU Borr AB.

Annons

Annons

Annons