Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Toppnotering för Bostadsförmedlingen

Christer Edfeldt, vd för Bostadsförmedlingens i Stockholm. Bild: Bostadsförmedlingen.
Christer Edfeldt, vd för Bostadsförmedlingens i Stockholm. Bild: Bostadsförmedlingen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 okt 2018

När Bostadsörmedlingen efter årets första åtta månader räknar upp sin prognos för antalet förmedlade lägenheter landar siffran på cirka 13 500 för helåret 2018. Detta skulle innebära över 1 000 lägenheter fler än de 12 384 som förmedlades under det tidigare rekordåret 2015 och nästan 2 000 fler än förra året.

 

– Jag är glad att så många bostadsbolag väljer att lämna sina lediga lägenheter till oss. Det är ju självklart det som i slutändan avgör hur många lägenheter vi kan förmedla till de som valt att stå i vår kö, säger Bostadsförmedlingens vd Christer Edfeldt.

 

Det finns flera faktorer som samverkar till ökningen. Nya partners bidrar till tillskottet, liksom flera stora aktörer som har ökat sin inlämning av lägenheter jämfört med samma period 2017. Dessutom har inlämningen av nyproducerade lägenheter varit stor. Bedömningen är att det kommer in cirka 2.800 nybyggda bostäder i år – 200 fler än förra året.

 

– Det här visar på en positiv utveckling. Ju fler lägenheter som lämnas till bostadskön desto fler lägenheter kommer alla bostadssökande stockholmare till del. Jag hoppas att antalet lägenheter som lämnas till bostadskön fortsätter öka kommande år, säger Ann-Margarethe Livh (V), ordförande i Bostadsförmedlingen.

Annons

Annons

Annons