Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Systemhus förvärvar byggföretag 

Fotograf: Gustav Magnusson.
Fotograf: Gustav Magnusson.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 okt 2018

 Systemhus meddelar att man har förvärvat Enköpingsföretaget SGE Construction.

– Vi är idag mycket glada att SGE Construction har valt att bli en del av Systemhus och förstärka oss i vårt intensiva arbete med att skapa förutsättningar för att #allaskabo. Det finns idag en dokumenterad bostadsbrist i 243 av Sveriges 290 kommuner, en för landet allvarlig situation. Tillsammans med SGE Construction vill vi nu aktivt vara med att ändra på den genom att erbjuda de tre banbrytande bostadskoncepten som vi har utvecklat. Vi har kommit ett steg närmare att bli landets nya folkaktie, säger Linus Söder, vd Systemhus.

Förvärvet som gjordes till köpeskillingen 40 miljoner kronor har verkställts genom en riktad nyemission till säljaren genom aktier i Systemhus samt en mindre del kontant betalning. Bolagsvärdet ökar med förvärvet motsvarande köpeskillingen.

Tiden mellan LOI och slutgiltigt avtal har använts till en genomlysning av förvärvet, så kallad Due Dilligence, som varit tillfredsställande. Företagets siffror från 2017 är mycket attraktiva och Due Dilligence påvisar en fortsatt stabil tillväxt även de tre första kvartalen 2018.

Byggföretaget är idag en helhetsleverantör till en av de stora bostadsutvecklarna och omsättningen beräknas till cirka 115 miljoner kronor för innevarande år med ett positivt resultat på ca 8 miljoner kronor. SGE Construction har Mälardalen som huvudsakligt upptagningsområde men har även verksamhet i Skåne och planerar nu tillsammans med Systemhus för en fortsatt expansion i hela Sverige. 

  

 

Annons

Annons

Annons