Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

Prefab och innovativ design förenklar vid VVS installationer

Publicerad av
Redaktionen - 26 mar 2018

Annons
REFAB VÄXER

Det blir allt vanligare att beställ golvvärme-, tappvatten- och radiatorskåp färdigmonterade, framför allt till större byggprojekt och fördelarna är många. Kunniga projektörer ritar och projekterar den bästa helhetslösningen redan från början. Resultatet blir ett tryggt och väl fungerande system som är smidigt att installera. Det finns både tid och pengar att spara genom att monteringsarbetet görs på fabrik eftersom VVS-arbetet på byggplatsen blir effektivare och installationstiden betydligt kortare. De färdigmonterade produkterna levereras i tydligt uppmärkta kollin direkt till byggplatsen, och man slipper hämta och lagra produkter eller leta bland lösa delar på bygget.

Thermotech levererar Prefab-skåp både som smidiga standardlösningar och objektsanpassade speciallösningar med kort ledtid. Eftersom företaget har lager och tillverkning i samma fabrik kan det mesta prefabriceras i både små och stora serier så att det blir kostnadseffektivt.

Många nya regler har tillkommit för installation av tappvatten och på Nordbygg 2018 visar Thermotech ett flertal Prefab-nyheter anpassade till de nya reglerna.

Skåp för kommunal vattenmätare
Skåpet är utrustat med konsol för installation av kommunal vattenmätare. Kontrollerbar backventil, passbit och kulventiler är förmonterade. Skåpet kan beställas med enbart vattenmätarkonsol eller med monterade fördelare för kallt och varmt vatten.  Skåpet kan också beställas med förmonterad vattenfelsbrytare för en säker installation.

Prefabricerade fördelarskåp
Ett nytt sortiment med förmonterade fördelarskåp. Skåpen levereras med monterade fördelarstavar, kulventiler och presskopplingar för anslutningsrör och matningsrör.

Fördelarskåp med utrymme för isolerade matningsrör
Ett fördelarskåp med djup 120 mm för att rymma isolerade matningsrör. Levereras med förmonterade fördelare, kopplingar, kulventiler och passbitar för installation av vattenmätare. 

KOMPONENTER MED SNABBTÄTNING
För Thermotech är innovativ och funktionell design en viktig del i arbetet att förenkla vardagen för kunderna och underlätta installatörens arbete. En sådan innovation är företagets tappvatten-komponenter som är anpassade för snabbtätning. Komponenterna har en unik skarvteknik som gör att installatören varken behöver använda lin eller lim för att täta kopplingar och ventiler. På Nordbygg visas företagets utökade sortiment av dessa komponenter, bland annat en modulfördelare och nya smidiga kulventiler.

KUNDANPASSAD TILLVERKNING AV MARKVÄRMEFÖRDELARE
Thermotech kan nu effektivt och snabbt leverera markvärmefördelare med monterade avstick direkt från företagets fabrik i Sollefteå. Fördelarna levereras med färdigmonterade vinklar, kraghylsor eller ändhuvar anpassat efter kundens behov, vilket gör arbetet på byggplatsen effektivare och installationstiden kortare.

LEVERANSER AV MONTAGESYSTEM FÖR STAM OCH STRÅK DIREKT TILL BYGGPLATS
Thermotech har utökat sitt sortiment av montagedetaljer, kopplingar och ventiler för installation av stam och stråk på väggar, tak och golv. I sortimentet finns nu även brandtätningar. Företaget kan därmed erbjuda smidiga helhetslösningar för både värme, vatten och stammar med kompletta leveranser direkt ut på arbetsplatsen.

THERMOTECH SATSAR PÅ SVENSKTILLVERKAT MED GOD DESIGN
Thermotech har valt att tillverka sina produkter av plast i Sverige i allt större utsträckning. Det ger möjlighet till ett nära och bra designsamarbete som säkerställer god funktion, hög kvalitet och ett bra utseende. Den senaste produkten i raden är Thermotechs rörböjstöd som designats för en smidig installation och starkare konstruktion. 

THERMOTECH MULTILEVEL® – VATTENBUREN VÄRME OCH KYLA I BÅDE GOLV OCH TAK
Thermotech MultiLevel® är ett svenskt system för vattenburen värme och kyla i både golv och tak. Med MultiLevel finns möjligheten att bygga in långsiktiga energivinster i flerbostadshus redan från början. Systemet är aktivt självreglerande och perfekt anpassad för framtidens energisnåla byggnader: en del el ger fem delar värme med värmepump.

Besök oss på i monter A15:20 på Nordbygg 2018 så berättar vi mer.
www.thermotech.se 

Högupplösta bilder hittar ni enklast i vårt pressrum: 
www.mynewsdesk.com/se/thermotech-scandinavia-ab

För mer information:
Erik Persson            
Produktansvarig        
090-699 20 14    
erik.persson@thermotech.se    

Jens Edbladh 
Produktansvarig
090-699 20 12
jens.edbladh@thermotech.se

TT Thermotech Scandinavia AB utvecklar, tillverkar, projekterar, säljer och levererar kompletta skräddarsydda värme- och rörsystem. Thermotech grundades i Sollefteå 1996 och där finns huvudlager och produktion än idag. Förutom fabriken i Sollefteå har vi åtta regionkontor i Sverige samt dotterbolag i Finland och Ryssland. 2017 omsatte vi 165 MSK. Vår säljorganisation präglas av att vi levererar utan grossister med en hög servicegrad och stor flexibilitet. Rörinstallatörer och husfabrikanter är några av våra kunder. 
 

Annons