Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Heimstaden bygger bostäder i Malmö

Bild: Heimstaden.
Bild: Heimstaden.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 nov 2018

Heimstaden har tecknat avtal om förvärv av ett utvecklingsprojekt bestående av nyproducerade bostadslägenheter i Malmö. Säljare till projektet är I am Home som även ska hjälpa till att utveckla området och bygga bostäderna.

I am Home kommer att färdigställa cirka 28 000 kvm BTA fördelat på 440 hyreslägenheter (cirka 21 600 kvm BOA) och det kommer även att upprättas en förskola och parkeringsplatser inom fastigheten som heter Smedjan 8. Hyreslägenheterna ska uppföras i Norra Sorgenfri, som ska utvecklas till en ny kvarterstad med en blandning av bostäder, lokaler, förskola, torg och parker.

Omvandlingen av Norra Sorgenfri har redan börjat där man går från industriområde till en levande stadsdel som blir en del av centrum. Lägenheterna som uppförs kommer att vara väldigt yteffektiva och hålla en hög standardnivå både gällande lägenheterna och fastighetens gemensamma utrymmen dessutom kommer fastigheten att miljöcertifieras i enlighet med miljöbyggnad silver.

För projektet kommer det att ansökas om det förbättrade investeringsbidraget vilket innebär att fastigheten kommer att bli väldigt energieffektiv och hyrorna hamna på en nivå så att lägenheterna kan efterfrågas av det stora flertalet.

Byggstart är planerad till juni 2019 och första inflyttning bedöms kunna ske i oktober 2020.

 

Annons

Annons

Annons