Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Säljstart för Aromalund

Bild: Fojab.
Bild: Fojab.
Bild: Fojab.
Bild: Fojab.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 nov 2018

Det urbana bostadsområdet Aromalund har skapats vid Kung Oscars bro, på gränsen mellan den centrala stenstaden och de lummiga villakvarteren i LundFörsäljning pågår just nu för den första etappen, kvarter B består av fem hus med totalt 84 lägenheter på mellan ett och sex rum och kök.

Aromalund består av två u-formade bostadskvarter med varierande huskroppar i olika fasadmaterial på mellan fyra och sex våningsplan. Området byggs bara några hundra meter norr om centrumkärnan. Namnet Aroma knyter an till platsens historia som äppelodling och i det nya området kommer ett antal Aromaträd planteras.

- När vi ritade Aromalund skapade vi fyra olika bostadskaraktärer. Dessa karaktärer bygger på fyra olika idéer på boende och avspeglar sig i allt från planlösningar, materialval, trapphus till den exteriöra formgivningen, säger Joachim Lundqvist, uppdragsansvarig arkitekt hos FOJAB.

 De största bostäderna rymmer hela 209 kvadratmeter. Endast två av denna exklusiva lägenhetstyp finns och de bokades snabbt när försäljningen startade. De nya lägenhetsinnehavararna kan se fram emot inflyttning i slutet av 2020. När försäljningen av nästa etapp påbörjas erbjuds resterande ca 80 lägenheter.

Vad är Aromalund?

Antal bostäder: Totalt 165 varav 84 i första etappen. 
Lägenheternas storlek: 1-6 rok, 28-209 kvm 
Byggherre: Sjöson Fastighetsutveckling
Mäklare: Fastighetsbyrån Lund
Arkitekt: FOJAB arkitekter

Daniella Witte, för många en välkänd inredningsdesigner, har anlitats för inredning och styling.

Annons

Annons

Annons