Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

PEAB valde StreamBIM för ett heldigitalt projekt i Oslo

Bild: Peab.
Bild: Peab.
Bild: Peab.
Bild: Peab.
Publicerad av
Redaktionen - 22 okt 2018

Peab har utsetts som entreprenör på Carl Berner Torg i Oslo, bygget startar hösten 2020. Det är Peabs första heldigitaliserade projekt och StreamBIM är det självklara valet.

 

Carl Berner Torg blir en åtta våning hög byggnad med 111 lägenheter och ett område med affärer samt restauranger. Byggarbetet är under uppstart och byggnationen påbörjas hösten 2020. På byggarbetsplatsen använder ordförande Einar Jonassen StreamBIM för att säkerställa framsteg i projektet. StreamBIM används för att undvika att bygga fel, interagera, göra det enkelt för personerna i arbetet att dokumentera sitt eget utförande, KS och göra inspektioner. Eftersom fritt antal användare kan delta i varje projekt till samma kostnad, är alla som arbetar i projektet inbjudna till StreamBIM. Det finns stora fördelar med StreamBIM jämfört med andra lösningar som vi testat. Priset är per projekt med fritt antal användare. Vi kan bjuda in alla som arbetar i projektet, StreamBIM är väldigt användarvänligt och kan öppnas i mobiltelefoner, surfplattor och PC / MAC som gör lösningen lätt tillgänglig för alla.

För närvarande använder 80 personer på Carl Berner Torg-projektet StreamBIM.

- Även för oss utan IT-färdigheter är det mycket lätt att använda och förstå. Det är väldigt lätt att hitta i programmet. Här har alla tillgång till digitala ritningar, dokument och modeller för alla discipliner. Man kan komma i kontakt med andra i projektet för frågor, du kan enkelt dokumentera utfört jobb och skicka det vidare för godkännande. Klicka på modellen, ta bilder och vips har du dokumenterat jobbet. All information är sedan märkt till modellen, golvet, rummet och objektet. Enklare kan det knappast vara, säger Jonassen.

- Vi undviker missförstånd, vi undviker att spendera mycket tid på att leta efter och förstå vad vi ska bygga och vi sparar mycket tid på pappersarbete. Här är den stora tidsbesparingen som också kostnads effektiviserar projektets moment. Det viktigaste är att du arbetar med den senaste reviderade ritningen. Då behöver vi inte göra misstag, för det fanns många kollisioner innan vi fick det här verktyget, avslutade han.

 

Helt digital byggarbetsplats

Detta är det första projektet i Peab för att driva ett helt digitalt byggprojekt och som jobbar med BIM. Så här vill vi arbeta framåt och det är hur unga människor vill arbeta. Framtiden är här och vi ska bidra till detta, vi vet att vi sparar såväl tid som ekonomi.

- Det kommer inte att vara ritningsarkiv med papper, och alla deltagare på byggarbetsplatsen använder StreamBIM för att interagera, hitta information och dokumentera arbete, säger John Ivar Mejlænder-Larsen. 

Vill du testa StreamBim klicka här

Annons

Annons

Annons