Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Porttelefoner används i allt större utsträckning

Bild: Sunbird.
Bild: Sunbird.
Publicerad av
Redaktionen - 31 okt 2018

 

På industriområden är det vanligt att man använder sig av passersystem med koder för att göra det lättare för medarbetare att röra sig fritt i lokalerna. En porttelefon är till för att höja säkerhet med bättre kontroll. Det kan användas på många smarta sätt.

Faktum är att det inte bara är företag som har behov av en porttelefon. Bostadsinbrotten i staden ökar med flera procentenheter per år. Privatpersoner ser också stor nytta av att säkra hemmet och göra det lättare för familjemedlemmar att komma in utan traditionella nycklar.

Porttelefon för kontor

På företag med många kontor och avdelningar så är det viktigt att den som kommer på besök upplever att det är lätt att komma in. Dels så kan man jobba med porttelefoni som sköts av en ansvarig person som har kontakt med alla avdelningar och anställda. Dessutom är det möjligt att skapa system där den som kommer på besök kan ringa från porten direkt till den som ska besökas.

Det här påminner lite om traditionella nycklar med den stora skillnaden att den digitala tekniken utökar möjligheterna. Det går att använda kod så att personer får en tillfällig nyckel. De kan då komma in utan att först prata med någon men bara under den tid då de har ett ärende i byggnaden.

Porttelefon för hissen

Det finns hissar som behöver lite mer kontroll. Det kostar pengar att underhålla en hiss och då finns det god anledning att satsa på ett passersystem som gör att bara vissa personer kan ta hissen.

Med ett kort eller en kod som finns på mobilen så kan den som har rätten att använda hissen låsa upp den. Om det kommer gäster som bör få åka hiss så går det att programmera in en tillfällig nyckel.

I bostadshus finns det också behov av att använda koder för hiss. Med en kod så minskar man på slitage. Dessutom så kan hissens porttelefoni bidra till ökad säkerhet och vara en hjälp för personer som lider av klaustrofobi. Den som tar hissen känner sig tryggare då det blir uppenbart att det är enkelt att kommunicera inifrån hissen med driftspersonal om detta kommer att behövas.

Porttelefon för tvättstugan

Tvättstugan kan ses som en självklar plats för porttelefon och passersystem. Det är bara den som har använt bokningssystem för tvättstuga som kan komma in. Även maskiner kan programmeras med nycklar så att det inte ens går att dra igång en tvätt utan att först ha bokat.

Porttelefon för dator och printer

På arbetsplatser så är det verkligen smidigt med passagesystem och digitala nycklar. Anställda kan sluta oroa sig för larm som går igång då deras kort automatiskt larmar av. Det gör det möjligt att komma in till jobbet på tider då andra kanske inte ens har vaknat. Flextider blir relevanta på ett helt nytt sätt med porttelefoner.

Arbetsdatorn kan vara mycket känslig. Om den kan låsas med hjälp av ett nyckelkort som är samma som används för dörrar och skrivare så är det mycket smidigt. Då kan du med säkerhet veta att ingen har gått in och tittat på information som är hemlig.

Smarta nycklar och check-in på hotell

På hotell så är passagesystem otroligt viktiga. Både för säkerheten och för att det ska bli trivsammare för gäster. Numera så kan du checka in och få din nyckel innan du ens har kommit till hotellet. Med en vanlig smartphone så kan du komma åt det passersystem som finns på plats. Det är bara att gå direkt till rummet då du har kommit fram. Det är ju verkligen smidigt om du kommer sent på natten eller då det är lång kö vid receptionen.

 

Annons

Annons

Annons