Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Hemsö köper vårdfastigheter av Åbo stad i Finland

Bild: Hemsö.
Bild: Hemsö.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 nov 2018

Hemsö och Åbo stad har ingått en gemensam affär där Hemsö köper ett fastighetsbestånd bestående av åtta äldreboende- och vårdfastigheter av Åbo stad i Finland. Förvärvskostnaden uppgår till 130 miljoner euro.

Säljare är Åbo stad som blir hyresgäst med en genomsnittlig hyrestid på 11 år. Om den planerade social- och hälsoreformen i Finland genomförs med ett antal självstyrande landskap (landsting) övergår hyresavtalen till det nybildade landskapet.

Fastighetsportföljen som förvärvas består av drygt 80 000 kvadratmeter och kan delas in i tre delportföljer; stadssjukhusområdet som består av elva byggnader på en tomträtt, en äldreboendeportfölj bestående av fem fastigheter samt en vårdfastighetsportfölj om två fastigheter. Fastigheterna är centralt belägna i Åbo vilket gör det intressant för fortsatta investeringar och fastighetsutveckling.

- Vi ser väldigt positivt på samarbetet med Åbo stad. Åbo är en mycket bra marknad att investera i med många möjligheter till utveckling och vi planerar för att ytterligare bredda vår portfölj, säger Gustav Björkman, CIO, Hemsö.

Förvärvet är villkorat av beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige, vilket förväntas vara fattat i början av december 2018.

Annons

Annons

Annons