Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt

Marstrands Havshotell i ny kostym

Bild: Wingårdhs Arkitekter.
Bild: Wingårdhs Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 nov 2018

Marstrands Havshotell gav Wingårdhs Arkitekter i uppdrag att rita deras drömhotell, nu fyra år senare får de äntligen visa upp resultatet. 

”Alla kan bygga ett fantastiskt hotell, men ingen kan bygga ett nytt Marstrand” 

När Marstrands havshotell öppnade sitt nya hotell den 1 november slog de inte upp portarna till 144 hotellrum, totalt 18 fantastiska möteslokaler, en ny Spa- och Sportklubb och en helt ny mat- och dryckesupplevelse i Ottos Vardagsrum & Kök. De skapar en destination och en helhetsupplevelse som inte tidigare funnits på den Svenska hotellmarknaden. 

- Det känns så skönt att alla bitar är på plats, vi är riktigt nöjda och stolt över vårt "nya" Marstrand. Vi har skapat en modern arena för en känd västkustpärla. Vi vill vara den naturliga mötesplatsen för Marstrand. Gästerna ska kunna utgå från oss och uppleva allt Marstrand har att erbjuda, det känns som att vi verkligen har lyckats, säger Daniel Svensson, VD.

De har naturen, fiske, skaldjur, vandringsleder, cykling, ö-luff och kajakpaddling. De har kulturen, konsten, en levande ö och inte minst havet utanför husknuten. 

Som ett led i detta har Marstrands havshotell låtit Wingårdhs arkitekter designa 46 helt nya hotellrum där en spännande planlösning skapar ett unikt samspel med naturen och havet. 

De har också valt att plocka bort den vanliga gamla hotelltv:n i de nya rummen, istället har hotellet lagt till ett högtalarsystem, ett tidnings- och bokbibliotek och en spelavdelning i deras nya vardagsrum. Allt detta för att möjliggöra maximal njutning, avkoppling och för att inspirera gästerna till nya intryck. 

Ny Spa- och Sportklubb 
Den stora utbyggnationen rymmer också en ny sportklubb med träningsstudio och gym som är fem gånger så stor som tidigare. Förutom att hotellet nu kan erbjuda helt nya träningsformer innebär detta också att det finns nya välbehövliga relaxytor och en ny spabar i spa avdelningen.

 

Annons

Annons

Annons