Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

COWI köper danska Arkitema Architects

Bild: Cowi.
Bild: Cowi.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 29 nov 2018

COWI meddelar att man ingått ett avtal om att förvärva det danska arkitektföretaget Arkitema Architects för ett tresiffrigt miljonbelopp. Målet är att skapa bättre, vackrare och mer sammanhängande lösningar inom stadsutveckling, liveability, klimat och hållbarhet.

– 1 plus 1 blir 3 i denna affär, säger COWIs CEO Lars-Peter Søbye: Vi har redan ledande positioner på marknaden var för sig, men tillsammans kompletterar vi varandra och kan leverera innovativa, integrerade lösningar som håller hög kvalitet till våra kunder. Dessutom ger det våra medarbetare nya utvecklingsmöjligheter.

COWI har för närvarande cirka 6 700 medarbetare, och Arkitema kommer den 1 januari 2019 tillföra cirka 550 nya medarbetare till företaget som en självständig affärsenhet.

Arkitema Architects arbetar med bostäder, urban design, kontor, vård- och utbildningsbyggnader, och är bland annat kända för Sluseholmen, ett stort stadsutvecklingsprojekt i Köpenhamns hamn.

Stark ägare – hög grad av självständighet

Arkitema Architects CEO Peter Hartmann Berg välkomnar förvärvet:
– Med COWI får vi en stark ägare som kan öppna nya marknader för oss och hjälpa till att utveckla vår verksamhet. Samtidigt bevarar vi vårt starka varumärke och företagskultur. Vi ser fram emot att presentera alla nya möjligheter för våra kunder och medarbetare.

Avtalet om förvärvet av Arkitema har skickats till den danska konkurrensmyndigheten som förväntas komma med sitt svar om ett par månader. Den innehåller en sekretessklausul om priset.

Annons

Annons

Annons