Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt

Nytt äldreboende utvecklas i Kviberg, Göteborg

Bild: Vardaga.
Bild: Vardaga.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 dec 2018

Vardaga ska öppna ytterligare ett äldreboende i egen regi i Göteborgsområdet. Villa Kviberg får 77 lägenheter och kommer att ligga intill Säveån. Byggnaden blir ett fyravåningshus och uppförs av Skanska.

Byggnationen håller en hög ambitionsnivå och avsikten är att bygga ett klimatvänligt äldreboende med bland annat trästomme och solceller på såväl tak som fasad.

Invändigt kommer Villa Kviberg att inredas enligt Vardagas prisbelönta boendekoncept. Inredningen kombinerar funktion med nordisk design och skapar en hemtrevlig, ombonad och funktionell boendemiljö. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar även för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

När Villa Kviberg står färdigt 2021 blir det Vardagas fjärde boende i egen regi i Göteborgsområdet. Utöver Agaten, ett befintligt boende som ligger i centrala Göteborg, är ytterligare två boenden under byggnation: Villa Ekeberg i Angered och Villa Hovås i just Hovås. Båda dessa två beräknas vara färdiga under 2019.

- Göteborg har ett stort behov av fler äldreboenden. Därför är denna satsning mycket välkommen. Här får Göteborg möjlighet att bygga ett modernt och klimatvänligt äldreboende som kan attrahera såväl de äldre som personalen. Det är vad staden behöver, säger Axel Josefson (M), kommunstyrelsens ordförande Göteborg.

Annons

Annons

Annons