Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

AL gör stor uthyrning till finska Cargotec i Kista

Fotograf: Martin Kelam.
Fotograf: Martin Kelam.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 dec 2018

Atrium Ljungberg och Cargotec har ingått hyresavtal om 1 200 kvadratmeter i fastigheten Kista Front i Kista, norra Stockholm.

Cargotec är ett finskt företag, noterat på Helsingforsbörsen. Bolaget äger de svenska varumärkena Kalmar, HIAB och Bromma som alla har globalt ledande marknadspositioner inom sina respektive verksamhetsområden. Kalmar och Bromma är primärt verksamma inom hamnsektorn där man tillhandahåller lösningar för hantering av containrar. HIABs verksamhet rör fordonsbaserad lasthantering såsom lastkranar och lastplattformar.

Nu väljer Cargotec att etablera sig på dryga 1 200 kvadratmeter i fastigheten Kista Front, i Kista i norra Stockholm. Lokalerna kommer att inhysa ett team om cirka 100 personer. Verksamheten i de nya lokalerna innefattar försäljning och service till den lokala marknaden men även vissa globala funktioner såsom forskning och utveckling, marknadsföring och säljsupport. Kontraktet är på fem år och Cargotec tillträdde lokalerna den 30 november.

Hyresavtalet med Cargotec är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Annons

Annons

Annons