Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Strategisk Arkitektur tävlar om tyskt campus

Bild: Strategisk Arkitektur.
Bild: Strategisk Arkitektur.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 dec 2018

Strategisk Arkitektur har bjudits in att tävla om en vision/masterplan över Christian Albrecht Universitets campusområde i Kiel, Tyskland. Den vinnande planen kommer att ligga till grund för områdets långsiktiga utveckling.

 Campusområdet är i behov av modernisering och att anpassa strukturen och byggnaderna från 60- och 70-talet till dagens universitetsliv och undervisning.

Traditionella universitetsmiljöer tenderar att bli monofunktionella och oförmögna att erbjuda en större palett av ett samtida och framtida urbant liv. I förslaget ”Universe’city” går CAU Kiel från att vara en osammanhängande, modernistisk skapelse till att erbjuda den urbana stadens kvaliteter.

Teamet på Strategisk Arkitektur har arbetat för att skapa en attraktiv urban miljö där universitetet kompletteras med bostäder, forskningsinstitut, entreprenörsdrivna hubbar, samt mer urbana kvaliteter i form av butiker, kontor, restauranger och kultur. Detta skapar en plats där livet vid sidan om utbildning, forskning och arbete får en lika självklar del som lärosätet, vilket bidrar till ett levande campusområde dygnet runt.

Annons

Annons

Annons