Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Ydmark blir Sundsvalls nya stadsbyggnadsdirektör

Bild: Conny Palmqvist.
Bild: Conny Palmqvist.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 dec 2018

Stadsbyggnadsnämnden i Sundsvall meddelar att man beslutat att utse Magnus Ydmark till stadsbyggnadsdirektör. Magnus kommer närmast från Helsingborgs stad.

Magnus Ydmark bor idag i Helsingborg och har under de senaste åren varit chef för samhällsplanering inom Helsingborgs stad.

- Jag är tacksam över förtroendet att få vara med och utveckla Sundsvall tillsammans med politiker, medarbetare och andra aktörer. Jag upplever att det finns vilja och mod som ger tydligt utvecklingsfokus i Sundsvall och jag ser fram emot att vara med och driva samhällsutvecklingen framåt, säger Magnus.

Tidigare arbetade Ydmark som översiktsplanearkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg samt på Länsstyrelsen i Skåne. Han är utbildad landskapsarkitekt vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

När det handlar om hur kommunen ska hantera framtida tillväxt och kommande utmaningar säger Magnus:

- Det är mycket som är på gång i kommunen, vilket är positivt och skapar ett stort behov av information och dialog. Att ta vara på digitaliseringens möjligheter ser jag som extra viktigt för att stärka service och samhällsbyggnad ytterligare. Jag ser fram emot att få höra hur medarbetare, politiker, engagerade invånare och näringsliv ser på utmaningar och möjligheter för Sundsvalls framtida utveckling.

Magnus tillträder sin nya tjänst som stadsbyggnadsdirektör 18 mars nästa år.

Annons

Annons

Annons