Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

 M2 investerar i WELL Fastigheters BRF 2.0

Rutger Arnhult och Christofer Carlsson i framtida Urban Park i Järfälla. Bild: WELL Fastigheter.
Rutger Arnhult och Christofer Carlsson i framtida Urban Park i Järfälla. Bild: WELL Fastigheter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 dec 2018

I det samägda bolaget OXN Holding har Rutger Arnhult och Christofer Carlsson genom ett 50/50 ägande mellan M2 och WELL Fastigheter avtalat om att förvärva en byggrätt 300 meter från nya t-banan i Veddesta.

- Vi planerar här 600-1 000 yteffektiva bostäder . Alla mellan 25-50 kvm. 1-3 rum och kök samt en delningsbostad för att främja att ha en roomate i sin bostad. Alla ska ha råd med en lyxig yteffektiv bostad, och meddelar att säljstarten kommer ske inom kort, säger Christofer Carlsson VD och grundare på WELL Fastigheter.

 

- Vi tror att framtiden är kraften i delningsekonomi, och BRF 2.0 är beviset på det. Vi säljer idag utan någon satsning på marknadsföring 2 bostäder om dagen. Vi ska få upp den siffran till 20 per dag. Vi har över 11 miljarder i potentiell orderstock på ritbordet och det ska säljas över 3000 BRF 2.0 bostäder närmsta 3 åren om vi får som vi vill, avslutar Christofer Carlsson.

 

Om BRF 2.0

Med BRF 2.0 betalar köparen en mycket lägre insats än i vanliga, nybyggda bostadsrätter. Priset är lägre eftersom föreningen tar den största delen av lånen. Det innebär att månadsavgiften blir högre än i vanlig nyproduktion. Föreningens lån amorteras successivt av vilket gör att månadsavgiften sjunker succesivt. Köparen äger sin egen bostad, precis som i andra bostadsrättsföreningar.

Annons

Annons

Annons