Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Tidigare bussdepå i Lund omvandlas till 165 bostäder

Foto: Aromalund
Foto: Aromalund
Foto: Aromalund
Foto: Aromalund
Foto: Aromalund
Foto: Aromalund
Foto: Aromalund
Foto: Aromalund
Foto: Aromalund
Foto: Aromalund
Publicerad av
Redaktionen - 11 jan 2019

Lunds bostadsproduktion har en fortsatt positiv utveckling. Nu lanseras det omfattande projektet Aromalund, bara 300 meter norr om Lund C. Bakom projektet står Göteborgsbaserade fastighetsutvecklingsbolaget Sjöson i nära samarbete med Fojab Arkitekter i Skåne.

Aromalund ska bli ett nytt bostadskvarter strax norr om Lunds centralstation, vid foten av Kung Oskars bro. Här utvecklas flerbostadshus om totalt ca 165 bostäder, varav 84 lägenheter säljs i etapp ett. När hela området står färdigt består Aromalund av två likvärdiga, u-formade bostadskvarter med en bred variation av huskroppar i olika fasadmaterial och uttryck på mellan 4-6 våningsplan.

I den första fasen ligger fokus på kvarter B som ligger mellan kvarter A, längst norrut, och den kommersiella fastigheten närmast Kung Oskars bro. Kvarter B blir hjärtat i Aromalund. Här skapas 5 trapphus med totalt 84 lägenheter på mellan ett och sex rum och kök, från 28 m2 upp till 209 m2.

Projektets unicitet präglas främst av de fyra olika bostadskaraktärerna: Klassisk komposition, Stilfull samvaro, Familjär funktion och Kreativt koncept. Respektive karaktär har applicerats på var och en av de fem olika huskropparna vilket avspeglar sig i allt från planlösningar och trapphus till uteplatser och gatumiljö. Kvarteret får på detta sätt en äkta variation av olika slags byggnader, där alla kan hitta sin favorit.

I kombination med gröna mötesplatser och äppelträd i blom skapas ett kvarter med en känsla av smakfull småskalighet, det lilla området mitt i stan, som en egen stadsdel, en unik del i staden med en mycket stark karaktär.

– Aromalund är ett spännande projekt med potential att tillföra Lund och Lunds bostadsmarknad något nytt. Som ny fastighetsutvecklare på marknaden har vi inte en ryggsäck med oss av traditioner eller invanda mönster. Vi kan tänka i nya banor och är fria att skapa något som människor verkligen vill ha, säger Hans-Anders Karlsson, som tillsammans med Lars Sjöberg representerar Sjöson som byggherre för Aromalund.

Annons

Annons

Annons