Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Unga bygger för de unga

Unga bygger för unga
Unga bygger för unga
Publicerad av
Redaktionen - 28 jan 2019

Bostäder är fortfarande en bristvara och för många unga är det svårt att komma in på bostadsmarknaden. Bygga nya hus är en del av lösningen. Att hitta nya lösningar i befintliga hus är en annan. I Ljura har Hyresbostäder beviljats bygglov för att i en före detta lokal skapa fem nya lägenheter som är vikta för de som är mellan 18-24 år. Här kommer fem mindre lägenheter, 1 Rok eller 2 Rok, att bli verklighet.

I samarbete med Bråvallagymnasiets byggprogram kommer de cirka 80 eleverna i åk 2 att kunna förena nytta med nytta. De får en bra praktik, de är med och skapar bostäder åt sig själva eller sina kompisar, de är med och ger arkitekter och projektledarna input i vad som är viktigt när man är ung och ser sitt första egna boende framför sig.

  • Idén med att låta unga byggare skapa hem för unga har vi hämtat från vår SABO-kollega Skebo i Skellefteå. Tanken är att bidra till kompetens och utveckling av byggbranschen samtidigt som vi skapar nya bostäder där det behövs, säger Stefan Källman, Projekt- och Inköpschef på Hyresbostäder.
  • Tillsammans med skolan, med en byggprojektledare och med en arkitekt har vi jobbat fram ett projekt som nu får sin konkreta inledning. Den 30 januari slår vi in den första spiken och det ska bli spännande att följa arbetet, avslutar Stefan.

Från och med själva invigningen och under hela 2019 kommer arbetslag bestående av elever ihop med byggledare från KA-Projekt och behöriga hantverkare att bygga om lokalen till bostäder.

Representanter från media är varmt välkomna att delta i uppstarten och där kommer vi också berätta mer om satsningen. På plats finns elever och handledare från Bråvallagymnasiet, projektledare och arkitekt samt Kikki Liljeblad, kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden.

 

När: Onsdagen den 30 januari kl. 11.00

Plats: Ljura, Ljuragatan 85, bredvid Hyresbostäder områdeskontor

Annons

Annons

Annons