Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Skanska säljer logistikfastighet i Malmö

Bild: Skanska.
Bild: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 feb 2019

Skanska har sålt logistikfastigheten Norra Hamnen Kubiklager i Malmö Industrial Park för 285 miljoner kronor. Köparen är en fond förvaltad av Genesta Property Nordic. Den nya ägaren tillträder fastigheten under februari 2019.

Norra Hamnen Kubiklager (logistikfastigheten Verkö 4), som utvecklats och byggts av Skanska, färdigställdes under 2018 och ligger i hjärtat av regionens nya logistikcentrum, Malmö Industrial Park. Totalt omfattar fastigheten cirka 19 600 kvadratmeter lager- och kontorsyta. Norra Hamnen Kubiklager är idag uthyrt till Copenhagen Malmö Port AB och Stena Retail & Food Services in Sweden AB.

– Vi ser mycket positivt på försäljningen till Genesta Property Nordic AB och är övertygade om att såväl fastighetens hyresgäster som dess nya ägare kommer att trivas fantastiskt bra. Vi är stolta över vår produkt Kubiklager som vi utvecklat för att möta hyresmarknaden. Försäljningen bekräftar återigen att Kubiklager är attraktivt på investerarmarknaden, säger Jonas Karlsson, transaktionschef, Skanskas Fastigheter Göteborg.

Från Norra Hamnen Kubiklager når man snabbt det större vägnätet, framförallt E6/E20 norrut, samt Öresundsbron till Köpenhamn och kontinenten. Området är utvecklat för att möta framtidens möjligheter och vara ett nav i Öresundsregionen med närhet till Köpenhamn.

 

Annons

Annons

Annons